Business Internaţional

Presedintele CE critica Berlinul pentru proasta gestionare a crizei din Grecia

24.05.2010, 20:36 35

Presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, acriticat puternic politicienii germani, acuzandu-i pe acestia ca aureactionat prea greu pentru apararea monedei europene si a crizeidin Grecia.

"In ultimii ani s-au gasit prea putine voci importante inpolitica germana care sa explice opiniei publice importantaintrarii Germaniei in zona euro", a declarat presedintele europeanpentru publicatia germana Frankfurter Allgemeine Zeitung,informeaza publicatia Le Point.

"Politicienii ar fi trebuie sa spuna si ca economia germana arfi dus-o cu mult mai rau in lipsa monedei europene", a adaugat el,amintind ca comertul cu tarile din zona euro nu a incetat sacreasca.

Opinia publica germana s-a opus puternic ajutorului oferit deaceasta tara pentru Grecia, administratia Merkel fiind nevoita satergiverseze luarea deciziei de a participa la pachetul de salvareelaborat de Uniunea Europeana si FMI.

"Procesul luarii deciziei a durat mult prea mult timp. Pieteleau vazut prea multe semnale contradictorii", a spus Barroso.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO