Business Internaţional

Preşedintele brazilian: Ne confruntăm cu o "urgenţă climatică fără precedent"

Preşedintele brazilian: Ne confruntăm cu o "urgenţă...

Autor: Andreea Tobias

09.09.2023, 10:21 59

Preşedintele brazilian Lula da Silva le-a spus liderilor mondiali că planeta se confruntă cu o "urgenţă climatică fără precedent", în cadrul summitului G20.

Ne confruntăm cu o "urgenţă climatică fără precedent" din cauza "lipsei de angajament faţă de mediu", a spus preşedintele brazilian la prima sesiune a G20 de la New Delhi, potrivit AFP.

„Secetele, inundaţiile, furtunile şi incendiile sunt din ce în ce mai frecvente”, a spus Lula, care a făcut din protecţia mediului, în special a Amazonului, unul dintre punctele cheie ale politicii sale.

Anul viitor, Brazilia va deţine preşedinţia G20.

Liderii G20 se întâlnesc în acest weekend, în timpul celui mai fierbinte an din istoria omenirii, dar sunt slabe speranţe ca grupul să ajungă la un acord asupra unor măsuri ambiţioase de combatere a crizei.

În iulie, miniştrii energiei din G20 nu au reuşit nici măcar să menţioneze cărbunele în declaraţia lor finală, cu atât mai puţin să convină asupra unei foi de parcurs pentru reducerea treptată a emisiilor, şi nu s-a înregistrat niciun progres în ceea ce priveşte obiectivul privind energiile regenerabile.

Ţările G20 reprezintă 85% din PIB-ul mondial şi o cantitate similară de emisii globale de încălzire a climei, ceea ce face ca acţiunile din cadrul forumului să fie cruciale pentru realizarea unor progrese reale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO