Business Internaţional

Premierul pakistanez: Este momentul potrivit ca preşedintele Trump să medieze situaţia din Kashmir

Premierul pakistanez: Este momentul potrivit ca...

Autor: Teodora Marinescu

04.08.2019, 16:34 159

Tensiunile între India şi Pakistan privind regiunea Kashmir ar putea transformat întreaga situaţie într-o criză regională şi acesta este momentul potrivit ca preşedintele american Donald Trump să medieze conflictul, a declarat duminică premierul pakistanez Imran Khan, relatează Reuters.

Afirmaţiille lui Khan au fost făcute la o zi după ce Pakistanul a acuzat India că omorât doi civili şi a rănit alţi 11 într-un atac cu bombe desfăşurat în regiunea Kashmir. India a negat aceste acuzaţii.

"Preşedintele Trump s-a oferit să medieze situaţia din Kashmir. Acesta este momentul potrivit deoarece situaţia se deteriorează şi au loc noi acţiuni agresivă din partea forţelor indiene", a declarat Khan.

"Tensiuniule aceastea au potenţialul de a se transforma într-o criză regională", a declarat Khan.

Situaţia în Kashmir, regiune disputată de India şi Pakistan, continuă să fie foarte tensionată, mai ales după ce un atac sinucigaş a ucis 42 de soldaţi indieni în februarie, în Pulwama. Autorităţile indiene au învinuit Islamabadul că protejează gruparea armată Jaish-e-Muhammad, care a revendicat atacul, şi a lansat un raid aerian pe teritoriul Pakistanului, mişcare care a adus cele două puteri nucleare aproape de un nou război.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO