Business Internaţional

Premierul Islandei, enervat de întrebările unui jurnalist privind compania sa offshore

Premierul Islandei, enervat de întrebările unui...

Autor: Raluca Manga

04.04.2016, 13:59 263

Jurnalişti care lucrează în cadrul anchetei privind scurgerea de informaţii de la o firmă de avocatură din Panama i-au pus câteva întrebări premierului Islandei despre compania offshore Wintris, pe care probabil a înfiinţat-o în anul 2007 alături de soţia sa şi pe care nu a declarat-o atunci când a devenit premier în 2009, relatează relatează Metro.co.uk.

Acesta a vândut probabil jumătatea sa de de companie soţiei sale în 2009, pentru suma de un dolar.

"Soţia mea a vândut o parte în compania familiei. A fost pusă în grija unei bănci, iar banca a făcut unele aranjamente, iar această companie a fost rezultatul..."

"Nu ştiu cum funcţionează aceste lucruri, însă totul este declarat în ceea ce priveşte raportul de impozitare de la început (...)"

Întrebat ce active are compania, acesta a răspuns că este întrebat lucruri "cu care nu s-a familiarizat".

"Ce active are compania? Ştim că Wintris a deţinut şi deţine creanţe în băncile care au falimentat. V-aţi vândut acţiunile pe care le aveaţi în companie pentru un dolar în 2009 (...)", a fost întrebat premierul Islandei.

"Mă întrebaţi despre lucruri cu care nu m-am familiarizat (...) Nu, nu, nu, mă întrebaţi lucruri fără sens. Mă păcăliţi în cadrul unui interviu sub pretenţii false ", a spus el.

"Ceva care nu este suspect este transformat într-un lucru suspect. Ce încercaţi să faceţi aici? Acest lucru este total nepotrivit", a spus acesta înainte să părăsească locul interviului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO