Business Internaţional

Premierul grec Giorgios Papandreou, dispus să retragă proiectul de referendum privind euro

Premierul grec Giorgios Papandreou, dispus să retragă proiectul de referendum privind euro

Autor: Iulia Enache

03.11.2011, 17:18 1183

Premierul grec, Giorgios Papandreou, s-a declarat dispus, joi, să retragă proiectul de referendum privind euro, care a generat panică în Grecia şi în zona euro, pentru a garanta planul de salvare european pentru această ţară, se arată într-un comunicat al serviciilor sale, relatează AFP.

George Papandreou: portretul politicianului care poate distruge euro

Răspunsul Oracolului la întrebarea destinului: Democraţia nu este nici pentru greci, nici pentru căţei

"Chiar dacă nu vom recurge la un referendum, care nu a fost niciodată un scop în sine (...), salut poziţia partidului de opoziţie de dreapta", care s-a declarat pregătit să ratifice în Parlament acordul zonei euro din 27 octombrie, a declarat Papandreou în cadrul consiliului de miniştri, potrivit acestui comunicat.

Papandreou s-a declarat dispus să "discute cu liderul dreptei (Noua Democraţie) Antonis Samaras pentru a avansa în privinţa unui (guvern) de consens".

El a propus ca doi dintre apropiaţii lui, "ministrul Transporturilor Dimitris Reppas şi consilierul său Nikos Athanassakis să se ocupe de negocierile cu oficialii din partidul de dreapta pe această temă".

"Cred în acest moment istoric că partidele politice pot să ajungă la un acord", a subliniat Papandreou.

Cu două ore înainte, Samaras a propus formarea unui guvern de tranziţie care să aibă ca misiune mai întâi ratificarea acordului european, apoi organizarea alegerilor legislative anticipate.

"Acolo unde s-a ajuns cu politica Guvernului (socialist), noul acord privind continuarea ajutorului pentru Grecia este inevitabil şi trebuie garantat", a declarat Samaras.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO