Business Internaţional

Premierul chinez, Li Qiang, consideră că economia poate atinge ţina de creştere cu 5%, pe fondul accelarării din al doilea trimestru. „Din ceea ce vedem în acest an, economia Chinei are un impuls clar de revenire şi îmbunătăţire”

Premierul chinez, Li Qiang, consideră că economia poate...

Autor: Valeriu Dănilă

27.06.2023, 12:29 44

Premierul chinez Li Qiang a declarat că ţara este pe cale să atingă ţinta anuală de creştere de 5%. Acesta a explicat că în al doilea trimestru creşterea economică este de aşteptat să fie mai rapidă decât în primul, titrează CNBC.

Economia Chinei a crescut cu 4,5% în primul trimestru, peste aşteptările analiştilor. Totuşi, datele ulterioare au indicat o creştere mai lentă.

„Din ceea ce vedem în acest an, economia Chinei are un impuls clar de revenire şi îmbunătăţire”, a mai declarat prim-ministrul chinez, Li Qiang.

Li a devenit premier în luna martie a acestui an, cand Xi Jinping şi-a reînnoit echipa de conducere cu membrii loiali din Partidul Comunist Chinez.

China şi-a anunţat ţina de creştere cu 5% a economiei în luna martie. La acel moment, Li Qiang le-a spus reporterilor că economia chineză îşi revine, unele instituţii internaţionale devenind optimiste cu privire la acest aspect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO