Business Internaţional

Premieră. Prima misiune privată care reuşeşte o aselenizare în cel mai apropiat loc de polul sudic al Lunii

Premieră. Prima misiune privată care reuşeşte o...

Autor: Mediafax

23.02.2024, 11:15 63

Un modul american a aselenizat mai aproape de polul sudic al Lunii decât orice altă navă. Este o premieră fiind şi prima misiune privată care reuşeşte o aselenizare. La misiune a participat şi NASA.

Odysseus a aterizat cel mai aproape de polul sudic al lunii în comparaţie cu celelalte misiuni. Regiunea are mult mai multe cratere, stânci şi bolovani decât ecuatorul, unde s-au desfăşurat misiunile Apollo din anii 60 şi 70.

Oamenii de ştiinţă speră să găsească straturi de gheaţă, sau poate permafrost în stil arctic, din care să poată crea apă pentru astronauţi ceea care le-ar permite să plănuiască misiuni prelungite. Totuşi, principalul scop al misiunii nu este detectarea apei. Specialiştii vor să se asigure că tehnologiile de aterizare sunt sigure şi că misiunile cu echipaj uman pot comunica cu Pământul în mediile extreme ale polului lunar.

NASA este principalul sponsor al misiunii pentru care a plătit 118 milioane de dolari Agenţia spaţială intenţionează să trimită astronauţii pe Lună în 2026 şi are ambiţia de a înmulţi călătoriile lunare. Scopul final este realizarea unei baze pe Lună. Modulul lunar a fost trimis în spaţiu cu ajutorul unei rachete SpaceX, compania lui Elon Musk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO