Business Internaţional

Premieră la New York: Luni a fost prima zi în care nimeni nu a fost împuşcat sau înjunghiat

Premieră la New York: Luni a fost prima zi în care nimeni nu a fost împuşcat sau înjunghiat

Autor: Radu Racu

28.11.2012, 17:38 5272

Poliţia newyorkeză are dificultăţi în a explica de ce în prima zi a acestei săptămâni nu a fost înregistrată nicio împuşcare sau înjunghiere, scrie New York Daily News, citând surse din interiorul departamentului de poliţie.

Statistica infracţiunilor de vătămare din New York se ţine de regulă cu trei cifre, iar luni a fost pentru prima dată când cele trei caractere erau zerouri, susţine cotidianul local. Cel mai sângeros an din istoria oraşului american a fost 1990 când au fost consemnate 2.245 de crime.

"E un mod plăcut de a începe săptămâna", a declarat Paul Browne, comisarul adjunct al Poliţiei din New York (NYPD). Nici Browne nici alţi oficiali de la direcţia de arhivă a NYPD nu îşi amintesc de un precedent similar, notează publicaţia americană.

Rata infracţionalităţii din New York este în creştere cu 3% anul acesta însă numărul crimelor este estimat la sub 400, cea mai mică cifră din ultimii 50 de ani. De la începutul anului 2012 au fost înregistrate 366 de crime în New York, în scădere de la 472 de cazuri în 2011.

În anul 1994, când poliţia newyorkeză a inaugurat prima bază de date computerizată a infracţiunilor, 4.967 de persoane au fost împuşcate, o medie de aproape 14 cazuri pe zi.

Există o excepţie pentru recordul de luni: un tânăr de 16 ani din Bronx a venit la spital cu o coapsă împuşcată însă poliţia a descoperit că rana fusese autoindusă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO