Business Internaţional

Prabusirea unui gigant in imagini

Prabusirea unui gigant in imagini
14.09.2009, 17:28 16

15 septembrie 2008 este data la care timpul s-a oprit pentruLehman Brothers, cea de-a patra mare banca de investitii din SUA.Falimentul institutiei a generat un adevarat cutremur in intreagalume, iar replicile acestuia se mai simt si astazi.

Prabusirea giganticei banci de investitii a facut ca mii debancheri de pe Wall Street sa se trezeasca peste noapte someri.Daca unii dintre ei au reusit sa se reangajeze in sectorul bancar,multi au ales sa se reprofileze si sa renunte la o slujba careimpunea manevrarea a miliarde de dolari in cateva ore.

Henry Paulson, secretarul Trezoreriei americane care se poate"lauda" ca are in palmares cel mai rasunator faliment din istoriaStatelor Unite, a fost inainte de a lucra la stat directorulexecutiv al Goldman Sachs, pe atunci cea mai mare banca deinvestitii de pe Wall Street.

La scurt timp dupa faliment, contribuabilii americani au gasitdiferite metode de a-si exprima revolta fata de bancheri. Un artista pus la dispozitia new-yorkezilor un portret al lui Richard Fuldpe care trecatorii puteau lasa diferite mesaje la adresaexecutivilor din sectorul bancar.

Caderea Lehman a adus un adevarat tsunami pe burse. Valul descaderi provocat de problemele marilor banci americane si deparalizarea sectorului financiar mondial a inceput in septembrie sis-a mai oprit abia in martie. Nici pana acum pietele de capital nuau reusit sa recupereze pierderile suferite in acea perioada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO