Business Internaţional

Posibilul default al Greciei culcă iar bursele

Autor: Bogdan Cojocaru

20.09.2011, 00:00 277

Teama că intrarea Greciei în incapacitate de plată este inevitabilă a reizbucnit în forţă luni, provocând scăderi pe bursele europene, unde acţiunile băncilor au consemnat printre cele mai accentuate evoluţii negative.

Îngrijorările s-au conturat după ce şefii finanţelor şi băncilor centrale europene reuniţi la sfârşitul săptămânii trecute în Polonia nu au reuşit să vină cu ceva nou în privinţa soluţionării problemelor economice şi financiare din regiune şi a crizei Greciei.

În această săptămână experţii financiari ai creditorilor internaţionali ai Greciei evaluează dacă statul elen este eligibil pentru cea de şasea tranşă, crucială pentru evitarea defaultului, din împrumutul stabilit de UE şi FMI anul trecut. Între timp, acuzat că nu face eforturi suficiente pentru scoaterea statului elen din impas şi ameninţat cu tăierea finanţării externe, guvernul elen s-a întâlnit de urgenţă duminică pentru a stabili noi măsuri de austeritate vizând reducerea deficitului bugetar.

Spre sfârşitul şedinţei de luni, bursele de la Frankfurt era în scădere cu aproape 3,4%, iar cele de la Paris şi Londra în coborâre cu 2,8% respectiv 2,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO