Business Internaţional

Portugalia a plasat cu succes obligaţiuni de stat pe piaţă, la randamente în scădere

Autor: Popescu Vlad

12.01.2011, 14:07 32

Portugalia s-a împrumutat miercuri de 1,25 miliarde euro prindouă emisiuni de obligaţiuni la maturităţi diferite, bucurându-sede cerere mare din partea investitorilor şi de randamente înscădere la titlurile cu scadenţa la 10 ani, transmite Reuterscitată de Mediafax Business.

Încheierea cu succes a operaţiunii contrazice criticile durelansate în ultimul timp privind situaţia financiară şi capacitateaguvernului portughez de a se împrumuta din pieţe.

Acesta a fost cel mai important test al administraţieiportugheze, existând şanse ca Uniunea Europeană şi Fondul MonetarInternaţional să înceteze presiunile exercitate asupra ţării princare sperau ca Portugalia să apeleze la un fond de salvare.

Astfel, presiunile asupra Portugaliei în vederea încheierii unuiacord de "bailout" cu FMI şi UE ar trebui să se calmeze pentrumoment.

Randamentul mediu al obligaţiunilor cu scadenţa la 10 ani ascăzut la 6.716%, de la nivelul 6,806% plătit de stat la ultimulplasament, care a avut loc în noiembrie 2010. În cazulobligaţiunilor cu scadenţa în 2014, randamentul a crescut la5,396%, de la 4,041% în octombrie, însă sub ratele de pe piaţasecundară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO