Business Internaţional

Pompierii din Franţa anunţă că incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris a fost stins

Pompierii din Franţa anunţă că incendiul de la...

Autor: Marinela Sarbu

16.04.2019, 11:19 136

Pompierii au stins incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris, după ce s-au luptat cu focul timp de nouă ore, a anunţat marţi brigada de pompieri din Paris, relatează CNN.

Incendiul a izbucnit luni seară şi a durat timp de câteva ore, inainte ca 400 de pompieri care au muncit cu îndemanare şi precizie pentru a evita deteriorarea în totalitate a monumentului medieval, au reşit să aducă focul sub control.

Pompierii au salvat clopotele principale şi pereţii exteriori de la colaps înainte de a aduce focul sub control.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate.

Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că pompierii au reuşit să salveze în întregime structura edificiului, potrivit site-ului Thelocal.fr.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

Incendiul a izbucnit la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei Notre-Dame.

Catedrala, monumentul istoric cel mai vizitat din Europa, a fost evacuată. Numeroase echipaje de pompieri au încercat pe tot parcursul nopţii să stingă incendiul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO