Business Internaţional

Polonia continuă programul de înarmare: Ţara Est-Europeană va achiziţiona elicoptere de atac, rachete, şi radare pentru aproximativ 12 miliarde de dolari

Polonia continuă programul de înarmare: Ţara...

Autor: Valeriu Dănilă

22.08.2023, 15:56 87

Departamentul de Stat al SUA a aprobat cererea Poloniei de a cumpăra elicoptere de atac AH-64E Apache, motoare şi alte echipamente în valoare de12 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat anul trecut intenţia de a dubla cheltuielile pentru armată, Polonia fiind în fruntea ţărilor care au solicitat livrarea de armament către Ucraina pentru a respinge invazia Rusă.

Pe lângă elicopterele Apache, produse de Boeing Co. în Mesa, Arizona, vânzarea ar include până la 210 motoare produse de GE Aviation, 1.844 de rachete AGM-114R2 Hellfire şi 460 de rachete AGM-179A Joint Air-to- Rachete de sol produse de Lockheed Martin Corp, precum şi sisteme de avertizare a rachetelor, radare şi senzori.

Departamentul de Stat a spus că vânzarea, odată finalizată, „va îmbunătăţi capacitatea Poloniei de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare, oferind o forţă credibilă care este capabilă să descurajeze adversarii şi să participe la operaţiunile NATO”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO