Business Internaţional

Poliţia din Sri Lanka caută 140 de suspecţi care ar fi implicaţi în atacurile teroriste care au luat sute de vieţi

Poliţia din Sri Lanka caută 140 de suspecţi care ar fi...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

26.04.2019, 14:44 98

Preşedintele din Sri Lanka, Maithripala Sirisena, a declarat vineri că poliţia caută 140 de persoane suspectate că ar avea legătură cu organizaţia teroristă Stat Islamic, care a revendicat atentatele teroriste de duminică, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Oamenii din Sri Lanka au fost îndemnaţi să se roage acasă vineri şi să nu se apropie de biserici sau moshcei, în contextul în care serviciile de informaţii au avertizat că alte atentate ar putea avea loc.

Ambasada Statelor Unite în Sri Lanka a îndemnat de asemenea să evite lăcaşurile de cult pe durata weekend-ului.

Iniţial, autorităţile au anunţat că cel puţin 359 persoane au murit în urma atacurilor teroriste care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa. Ulterior, bilanţul atentatelor a fost revizuit în scădere, la „aproximativ 253 de morţi”

Reţeaua extrremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici şi hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunţ postat pe site-ul agenţiei AMAQ, afiliată reţelei Stat Islamic, fără a prezenta însă dovezi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO