Business Internaţional

Planul lui Vladimir Putin de a reduce rolul dolarului în economia mondială devine realitate

Planul lui Vladimir Putin de a reduce rolul dolarului în...
04.08.2019, 13:21 7970

Angajamentul preşedintelui Vladimir Putin de a reduce rolul dolarului în comerţul internaţional, pe fondul tensiunilor economice dintre Washington şi Moscova, devine realitate, comentează Bloomberg.

Schimbarea face parte din strategia de „de-dolarizare” a economiei ruse şi reducerea vulnerabilităţii acesteia la sancţiunile americane. Dar, în timp ce banca centrală a reuşit să înjumătăţească deţinerile sale în dolari anul trecut, progresele înregistrate în comerţ au fost lente datorită folosirii în mod tradiţional a bancnotei verzi în multe tranzacţii.

Cota euro în exporturile ruseşti a crescut pentru un al patrulea trimestru la rând, în detrimentul monedei americane, potrivit datelor băncii centrale. Euro aproape că a depăşit dolarul în comerţul cu Uniunea Europeană şi China, iar comerţul cu ruble cu India s-a majorat. Cota dolarului în tranzacţiile de import a rămas neschimbată la aproximativ o treime.

Citiţi continuarea pe BusinessMagazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO