Business Internaţional

Piloţii Air France resping propunerea conducerii companiei în vederea încetării grevei

Piloţii Air France resping propunerea conducerii...

Autor: Ioana Bojan

29.09.2014, 17:24 78

Denunţând o "ultimă provocare" a directorului grupului AF-KLM Alexandre de Juniac, sindicatul apreciază într-un comunicat că acest anunţ făcut luni dimineaţă "nu este decât un ecran de fum care nu oferă mai multe garanţii decât anunţurile precedente şi nu rezolvă nici o problemă".

Conducerea Air France a suspendat până în decembrie proiectul de dezvoltare în Europa a filialei sale low cost Transavia, aflat în centrul grevei piloţilor care blochează la sol, de o săptămână, majoritatea zborurilor companiei, au anunţat luni mai multe sindicate pentru AFP.

Anunţul a fost făcut în cea de-a opta zi a grevei de către preşedintele grupului Air France-KLM, Alexandre de Juniac, pentru toate organizaţiile sindicale ale companiei, au precizat acestea din urmă. Conducerea urma să anunţe la începutul după-amiezii o "schemă globală de ieşire din criză", a precizat o sursă apropiată dosarului.

Greva de la Air France a intrat luni în cea de-a doua săptămână, cu o mobilizare la fel de puternică a piloţilor, şase avioane din zece fiind blocate la sol. Conflictul de la Air France este cel mai lung de la mişcarea socială din 1998, care a durat zece zile.

În centrul conflictului este proiectul conducerii de a dezvolta filiala low cost Transavia, piloţii temându-se că va conduce la un "dumping social" şi "delocalizări" în detrimentul angajaţilor francezi.

Air France prevede să asigure luni 41 la sută din zboruri în medie, cu o rată a greviştilor de 65 la sută, stabilă în raport cu sfârşitul săptămânii şi aproape neschimbată de la începutul conflictului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO