Business Internaţional

Pietele financiare s-au pregatit de razboi

20.03.2003, 00:00 9

La putin timp inainte de inceperea razboiului, Statele Unite si Japonia s-au pregatit sa coopereze in scopul sustinerii pietelor financiare in cazul declansarii unei crize.
Saptamana trecuta a fost incheiat un acord in Statele Unite intre un oficial japonez si presedintele bancii centrale americane, Alan Greenspan.
"A fost incheiat un acord intre Japonia si Statele Unite in sensul adoptarii unor masuri comune in ceea ce priveste pietele de actiuni si alte piete, in cazul unei eventuale crize," a declarat secretarul cabinetului japonez, Yasuo Fukuda.
Acordul a fost incheiat in contexul in care principalul indice japonez, Nikkei 225, a inregistrat o noua scadere record de 1,5% pana la 7.824,82, inainte de a reveni pe teritoriu pozitiv.
Ministrul japonez al finantelor si economiei, Heizo Takenaka, a declarat ca Banca Japoniei si bursele vor urmari cu atentie evolutia pietelor pe durata actualei crize din Irak.
"Vom urma instructiunile primului ministru, vom coopera cu Banca Japoniei si bursele si vom lua masuri adecvate," a declarat acesta.
Agentia de Servicii Financiare (FSA) a anuntat deja o serie de masuri menite sa sprijine pietele, printre care relaxarea reglementarilor impuse companiilor in ceea ce priveste cumpararea propriilor actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO