Business Internaţional

Piaţa auto din SUA îşi revine. Analiştii estimează vânzări de peste 13 milioane de unităţi pentru 2011

Piaţa auto din SUA îşi revine. Analiştii estimează vânzări de peste 13 milioane de unităţi pentru 2011

Autor: Traian Terzianm

12.04.2011, 12:15 64

Vânzările de automobile din America s-ar putea avea un ritm decreştere peste estimările analiştilor, în ciuda faptului că preţulbenzinei a crescut şi că vehiculele noi vor ajunge mai târziu lacumpărători din cauza dezastrului din Japonia, scrie Bloomberg.

Anul acesta vânzările totale de maşini mici şi medii din StateleUnite vor depăşi 13 milioane de unităţi, mai mult cu 100.000 decâtestimările iniţiale ale analiştilor.

"În ciuda tuturor lucrurilor care s-au întâmplat în ultimaperioadă, oamenii au nevoie în continuare de maşini", a declaratJessica Caldwell, analist în cadrul companiei de cercetareEdmunds.com. "Există încă o cerere mare în piaţă pe care nu o poţiignora aşa uşor", a completat ea.

Se pare însă că impactul din Japonia a avut un efect negativasupra livrărilor şi producţiei de noi autovehicule. Ford Motor,cel de-al doilea mare producător de maşini din America, a închissăptămâna trecută fabrica de camioane din Louisville din cauzaîntârzierilor cauzate de situaţia din Japonia.În fabrică erauproduse modele Ford F, Lincoln Navigator şi Ford ExpeditionSUV.

Şi General Motors, cel mai mare producător de maşini din SUA, aanunţat întârzieri de producţie la fabrica din Louisiana şi la celedin Spania şi Germania. Un alt motiv pentru care analiştii setemeau că piaţa auto nu va creşte foarte mult este preţul tot mairidicat al benzinei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO