Business Internaţional

Pesimism pe Wall Street, în ciuda acordului din Congres

Pesimism pe Wall Street, în ciuda acordului din Congres

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

02.08.2011, 10:28 1437

Bursa de la New York a închis luni în scădere, din cauzaincertitudinilor privind adoptarea, în Congres, a acordului pentruridicarea plafonului datoriei de stat a SUA, în timp ce dateleeconomice indică stagnare, transmite Reuters.

Camera Reprezentanţilor a votat, după închidereaşedinţei bursiere, legislaţia negociată de Partidul Democrat şiPartidul Republican, susţinută şi de Casa Albă, pentru ridicarea plafonuluidatoriei de stat şi reducerea deficitului bugetar. Senatul urmeazăsă voteze marţi în jurul orei 16:00 GMT (19:00 ora României), iarpreşedintele Barack Obama a indicat că va promulga imediatlegea.

Wall Street a recuperat pe final de şedinţă o parte dinscăderile de peste zi, datorită aşteptărilor ceva mai ridicate aleinvestitorilor că congresmenii vor vota acordul politic pe datoriade stat şi SUA va evita intrarea în incapacitate de plată(default). Termenul limită pentru adoptarea acordului este marţinoapte, după care Trezoreria ar începe să efectueze plăţi înfuncţie de priorităţi.

"Investitorii cred că limita datoriei va fi ridicată, că votulva fi pozitiv şi în Senat, şi în Cameră, dar există încă unoarecare scepticism, sau prudenţă", comentează un analist.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în scădere cu0,09%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a coborât cu 0,41%,în timp ce piaţa Nasdaq s-a retras cu 0,43%.

Acţiunile au înregistrat corecţii la New York după anunţareadatelor privind evoluţia industriei prelucrătoare americane îniulie, care a înregistrat cea mai slabă creştere din ultimii doiani. Datele sunt similare cu cele prezentate recent în zone dinAsia şi Europa, alimentând temerile privind încetinirea reveniriieconomice globale.

Sectoarele apărării şi sănătăţii, probabil cel mai afectate deviitoarele reduceri ale cheltuielilor bugetare, au înregistratscăderi importante luni pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO