Business Internaţional

Pesimism pe bursele europene, din cauza îngrijorărilor privind creşterea economică mondială

Autor: Vlad Popescu

30.08.2012, 10:59 353

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene s-a retras cu 0,4% în debutul pedinţei de tranzacţionare şi este în coborâre cu 0,8% pe ansamblul acestei săptămâni.

Indicele de referinţă al pieţelor europene a urcat însă cu 14% de la începutul lunii iunie, când a atins cel mai redus nivel din acest an.

Bursele din Asia au scăzut joi cu 0,9%, în timp ce tranzacţiile futures anunţă scăderi şi la New York.

În Japonia, vânzările retail au scăzut cu 0,8% în iulie raportat la perioada corespunzătoare a anului trecut, în timp ce încrederea producătorilor din Coreea de Sud este la cel mai redus nivel de la criza financiară mondială din 2008-2009. În Australia, aprobările pentru construcţia de locuinţe au înregistrat cea mai abruptă scădere din ultimii 10 ani.

Federal Reserve, banca centrală a Statelor Unite, a arătat joi seară, într-un raport privind mediul de afaceri, că economia continuă să crească, remarcă ce descurajează speculaţiile că preşedintele instituţiei, Ben Bernanke, va anunţa noi măsuri de stimulare a economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO