Business Internaţional

Pe urmele Netflix: Serviciul de streaming Disney+ a atras peste 28 milioane de abonaţi în doar trei luni

Pe urmele Netflix: Serviciul de streaming Disney+ a atras...

Autor: Eduard Ivanovici

09.02.2020, 15:06 762

Platforma de streaming Disney+ a înregistrat 28,6 milioane de abonaţi de când a fost lansată în luna noiembrie a anului trecut. Serviciul costă în prezent 6,99 dolari şi urmăreşte să devină unul dintre principalii competitori ai Netflix în anii care urmează, potrivit BBC.

În prezent, platforma are acelaşi număr de abonaţi ca Hulu, celălalt serviciu de streaming al grupului Disney care a fost lansat în 2007, ceea ce înseamnă că numărul propus de abonaţi Disney+ pentru 2024, de 60 până la 90 milioane, este cât se poate de realist.

„Lansarea Disney+ a înregistrat un succes extraordinar, depăşindu-ne până şi cele mai mari aşteptări”, a declarat Bob Iger, preşedintele şi directorul executiv al companiei.

Disney şi-a anunţat investitorii că veniturile din următorul trimestru ar putea înregistra scăderi drastice, de 300 mil. dolari, în urma închiderii parcurilor de distracţie din China. Suma ia în calcul faptul că epidemia de coronavirus va închide resorturile din Shanghai şi Hong Kong pe o perioadă de două luni.

Dinsey a anunţat în 2017 crearea propriului serviciu de streaming, într-o încercare de a combate numărul în declin al audienţelor tradiţionale care se orientează spre mediul online. La scurt timp după, compania anunţa achiziţionarea imperiului lui Rupert Murdoch – 21st Century Fox – pentru 71 de miliarde de dolari.

Următoarea prioritate a companiei este expansiunea pe plan internaţional. Serviciul este valabil în prezent în cinci ţări – Statele Unite, Canada, Olanda, Australia şi Noua Zeelandă – şi urmăreşte să se lanseze luna viitoare în Europa de Vest, punându-se accent pe lansarea din Marea Britanie. Cel mai probabil, platforma va fi lansată în România la sfârşitul anului curent sau la începutul lui 2021.

În primele zile ale anului, banca engleză Barclays evalua sectorul de streaming din cadrul Disney la 108 miliarde de dolari, acţiunile companiei crescând cu 6% de când a lansat platforma Disney+ în urmă cu aproape trei luni.

Disney are în prezent o capitalizare de piaţă de 255 miliarde de dolari, în timp ce Netflix se situează în dreptul sumei de 160 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO