Business Internaţional

Passionflix, un serviciu de streaming pentru romantici: Sora lui Elon Musk a strâns finanţare de cinci milioane de dolari pentru compania cu producţii proprii

Tosca Musk (dreapta)

Autor: Alexandra Cepăreanu

12.11.2017, 12:00 710

Am văzut servicii de streaming  axate pe filme de artă, filme de groază şi comedie, de ce nu şi de dragoste? Asta este gândirea din spatele Passionflix, un serviciu de streaming care anunţă că a obţinut o finanţare de 4,75 de milioane de dolari, potrivit Techcrunch.

“Nu există prea multe filme romantice. Este cel mai bine vândut gen de filme din lume, însă de fiecare dată când se lansează o poveste de romantism în cinematografe, producătorii sunt mereu surprinşi că merge atât de bine”, a spus Tosca Musk.

Passionflix oferă o bibliotecă de titluri precum “Amelie” şi versiunea din 2005 a filmului “Pride and Prejudice”, plus filme şi emisiuni originale la un preţ lunar de 5,99 de dolari.

Scopul, a spus Musk, este să se concentreze pe “relaţiile pozitive dintre bărbaţi şi femei”. Mai târziu, pe platform filmelor romantice, sora lui Elton Musk vrea să inlcudă o gamă variată de conţinut, inclusiv povestiri LGBTQ, o varietate de subgenuri de romance şi “filme pentru fiecare etnie şi grupă de vârstă”.

Musk a spus că, în prezent, produce filme pentru mai puţin de un milion de dolari fiecare, dar pe măsură ce încep să lucreze la serii şi să se mute în genul romantic, costurile se vor ridica. Ea şi-a propus să scoată un film sau o serie originală o dată la fiecare două luni.

Filmele originale care vor apărea pe Passionflix, sunt filmate după cărţi precum “Hollywood Dirt” a lui Alessandra Torre. Musk a spus că doreşte ca autorii şi fanii să fie mulţumiţi de rezultatul final, ceea ce înseamnă că trebuie ca autorul să fie implicat în procesul de scripting şi de filmare.

Lista de investitori care finanţează streaming-ul de romance îi include pe Dana Guerin, Patrick Cheung, Jason Calacanis, Bill Lee, Lyn şI Norman (care au produs “Totul în familie” şI multe alte filme clasice TV) şi Kimbal Musk.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO