Business Internaţional

Partidul lui Erdogan obţine majoritatea în urma alegerilor din Turcia - rezultate parţiale

Partidul lui Erdogan obţine majoritatea în urma...

Autor: Ioana Bojan

01.11.2015, 18:27 235

Potrivit televiziunii publice TRT, după numărarea a aproape două treimi din voturi, AKP a obţinut 51,9% din sufragii, iar principalul partid de opoziţie, Partidul Poporului Republican (CHP, de centru-stânga), a obţinut 22,5 procente.

Potrivit rezultatelor parţiale, Partidul Poporului Democrat (HDP, pro-kurd) şi Partidul Mişcării Naţionale (MHP, de extremă-dreapta) ar urma să depăşească pragul electoral de 10% pentru a intra în Parlament. Astfel, MHP ar fi obţinut 11,4% din voturi şi HDP 10,5 procente.

Rezultatele s-ar putea schimba semnificativ însă, după finalizarea numărătorii în unele dintre marile oraşe.

Cetăţenii turci au votat duminică în cel de-al doilea scrutin legislativ din acest an, pe fondul deteriorării securităţii, după ce la alegerile parlamentare precedente, din iunie, AKP nu a reuşit să obţină majoritatea mandatelor, pentru prima dată de la sosirea sa la putere în 2002.

După scurte negocieri pentru formarea unei coaliţii, preşedintele Recep Tayyip Erdogan, un fondator al partidului AKP provenit din mişcarea islamistă, a convocat noi alegeri, în speranţa că îşi va consolida controlul asupra ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO