Business Internaţional

Parlamentul elveţian va infiinţa o comisie de anchetă pentru a investiga prăbuşirea băncii Credit Suisse. Este de aşteptat ca înalţi oficiali guvernamentali să fie citaţi în acest caz

Parlamentul elveţian va infiinţa o comisie de anchetă...

Autor: Valeriu Dănilă

21.05.2023, 19:43 75

Prăbuşirea Credit Suisse şi preluarea sa de către UBS vor fi investigate de o comisie parlamentară (PUK), a anunţat miercuri biroul Camerei Superioare a Parlamentului Elveţian, titrează Reuters.

Mişcarea vine după ce două subcomitete au recomandat o investigaţie aprofundată asupra modului în care guvernul, banca centrală şi autoritatea de reglementare a pieţei financiare au acţionat în perioada premergătoare vânzării Credit Suisse.

„Având în vedere amploarea evenimentelor şi impactul financiar, biroul concluzionează că înfiinţarea unei comisii parlamentare este justificată”, se arată în comunicat.

Comisia de investigaţie nu va putea opri preluarea, însă va avea competenţe de citare pe care este de aşteptat să le folosească pentru a chestiona managerii ambelor bănci, precum şi oficialii guvernamentali, respectiv să aibă acces la procesele-verbale şedinţelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO