Business Internaţional

Paris Air Show 2023: Industria aeronautică se chinuie să facă faţă revenirii pasageriilor la niveluri pre-pandemice, comandând avioane de ultimă generaţie. „Avem jucători care comandă un număr mare de avioane, sper doar că fac acest lucru corect”

Paris Air Show 2023: Industria aeronautică se chinuie...

Autor: Valeriu Dănilă

19.06.2023, 15:36 123

Oficiali ai companiilor din aviaţie au sosit la Paris pentru primul spectacol aerian din ultimii 4 ani. Este de aşteptat ca cea mai mare reuniune a industriei să se soldeze cu multiple comenzi de avioane produse de Airbus şi Boeing, scrie Bloomberg.

Industria încă se luptă să gestioneze un val de creştere a călătoriilor ce au revenit puternic după pandemia de Covid-19.

Principalele provocări sunt deformarile persistente ale lanţurilor de aprovizionare care au încetinit producţia. Acest lucru i-a lăsat pe unii directori ai companiilor aeriene să se întrebe când vor primi  avioanele pe care le comandă, în timp ce Airbus şi Boeing fac eforturi consistente pentru a creşte capacitatea de prouducţie.

CEO-ul Qatar Airways, Akbar Al Baker, a spus că există riscul ca unele companii aeriene să comande prea multe avioane, „cel puţin în regiunea noastră”. Emirates a spus că vrea să cumpere mai multe avioane, iar Turkish Airways este, de asemenea, în piaţă pentru avioane suplimentare.

„Avem jucători care comandă un număr mare de avioane, sper doar că fac acest lucru corect”, a spus Al Baker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO