Business Internaţional

Pandemia face o nouă victimă: Unul dintre cele mai mari lanţuri de săli de fitness a dat faliment

Pandemia face o nouă victimă: Unul dintre cele mai mari...

Autor: Eduard Ivanovici

06.05.2020, 15:45 3433

Gold's Gym, companie făcută celebră prin intermediul documentarului din 1977 „Pumping Iron”, în care a jucat Arnold Schwarzenegger, este ultima mare firmă americană care a demarat procedurile de declarare a falimentului, mişcarea luată în urma restricţiilor impuse de coronavirus care i-au forţat pe mulţi împătimiţi ai fitnessului să stea acasă, conform Forbes.

Compania a fost fondată în 1965 în Venice Beach, California şi a devenit unul dintre cele mai faimoase lanţuri de săli de fitness din lume datorită expunerii pe care i-au oferit-o celebrităţi precum Arnold Schwarzenegger şi Dwayne Johnson, construindu-şi o reputaţie de „Mecca a bodybuilding-ului”.

„A fost o întrerupere totală a tuturor normelor noastre de business, aşa că trebuie să acţionăm rapid pentru a ne redresa”, a declarat CEO-ul companiei, Adam Zeitsiff.

Gold's are aproximativ 700 de săli de fitness la nivel global, majoritatea operând în sistem de franciză. Nefiind afectate de declaraţia de faliment, locaţiile se vor redeschide odată ce numărul de infecţii cu COVID-19 va ajunge la un nivel suficient de scăzut. Astfel, compania urmează să închidă cel puţin 30 de săli de fitness.

Luni, retailerul de articole vestimentare J. Crew a devenit prima mare companie din Statele Unite care a demarat procedurile de declarare a falimentului. Retailerul a declarat pierderi de 78,8 milioane de dolari în cel mai recent al fiscal, după ce cu un an înainte înregistrase pierderi de 120 de milioane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO