Business Internaţional

Osama bin Laden, trădat chiar de subalternul său, Ayman al-Zawahiri

Osama bin Laden, trădat chiar de subalternul său, Ayman al-Zawahiri

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

05.05.2011, 10:52 853

Egiptenii din cadrul reţelei teroriste Al-Qaida, conduşi denumărul doi al organizaţiei, Ayman al-Zawahiri, i-ar fi ghidat peamericani până la Osama bin Laden, din cauza divergenţelor întrecei doi lideri ai reţelei, anunţă joi cotidianul saudit al-Watan,citat de AFP.

Citând o "sursă regională apropiată de dosarul de terorism",cotidianul adaugă că mesagerul, pe care serviciile de informaţiiamericane îl filau şi care le-a permis să îl găsească pe Osama binLaden, lucra, de fapt, pentru Ayman al-Zawahiri.

Cotidianul afirmă că mesagerul este un pakistanez, şi nu unkuwaitian, a cărui identitate a fost dezvăluită de deţinuţi de laGuantanamo.

El i-ar fi condus pe americanii care-l filau până la domiciliullui bin Laden, lăsându-i să creadă că nu ştia că este urmărit.

"Egiptenii din Al-Qaida, care conduc, de fapt, reţeaua, auîncercat, de când ben Laden s-a îmbolnăvit, în 2004, să preiacontrolul asupra Al-Qaida", afirmă cotidianul.

Potrivit acestuia, ei sunt cei care l-au convins pe bin Laden săpărăsească zonele tribale pakistaneze, din nord-vestul ţării,bastionul aliaţilor săi talibani, şi să refugieze la Abbottabad, unoraş destul de uşor accesibil, unde a fost ucis de un comandoamerican, în noaptea de duminică spre luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO