Business Internaţional

„Orice poate fi sacrificat pentru drumuri deoarece drumurile înseamnă civilizaţie“, spune premierul Turciei

Premierul Turciei Recep Tayyip Erdogan: „Servim societatea, nu individul”

Premierul Turciei Recep Tayyip Erdogan: „Servim societatea, nu individul”

Autor: Bogdan Cojocaru

24.10.2013, 19:58 2073

Premierul Turciei Recep Tayyip Er­do­gan a reafirmat determinarea gu­vernului său de a merge înainte cu proiectele de construcţii criticate dur mai ales de militanţii pentru protecţia mediului şi a acuzat de banditism protestatarii care blochează construc­ţiile, scrie publicaţia turcă Hurryet.

„Servim societatea, nu individul“, a afirmat Erdogan ca răspuns la criticile legate de construirea celui de-al treilea pod peste strâmtoarea Bosfor. Ecologiştii se tem că lucrările de construire a podului vor afecta pădurile din nordul Istanbulului şi viaţa sălbatică pe care acestea o protejează.

„Orice poate fi sacrificat pentru drumuri deoarece drumurile înseamnă civilizaţie. Dar aceia care nu sunt civilizaţi nu ştiu care este valoarea unui drum. După valorile noastre, drumurile nu recunosc niciun obstacol. Chiar dacă ar fi o moschee în faţa drumului, am demola-o şi re­construi-o în altă parte“, a spus premierul. El a făcut astfel referire la protestele contra tăierii a sute de copaci pentru construirea unui drum care ar trece prin campusul unei universităţi din Ankara. „Nu ne vom opri doar pentru că cineva spune nu. Bandiţii aveau în trecut obiceiul de a bloca drumurile. Acum bandiţii moderni blochează drumurile“, a ame­ninţat Erdogan.

Ministrul mediului şi al planificării urbane Erdogan Bayraktar a negat acuzaţiile aduse de protestatari cum că proiectul drumului care va trece prin campusul universitar prevede dezvoltarea unui centru comercial.

„Nu există niciun mall în planurile noastre, doar o mică moschee şi atât. Poţi demola o casă sau un cimitir pentru un drum. Traseul drumului este definitiv. Acest drum va servi timp de 1.000 de ani, poate 2.000 de ani“, a spus Bayraktar.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO