Business Internaţional

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează: Statele Unite ar putea deveni următorul epicentru al pandemiei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează:...

Autor: Alex Ciutacu

24.03.2020, 15:04 31334

Preşedintele Donald Trump continuă să minimizeze pericolele pandemiei COVID-19, însă experţii din sănătate avertizează că SUA ar putea deveni noul epicentru al pandemiei – întrucât astăzi epicentrul este în Europa.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat marţi că văd „o accelerare masivă” a infecţiilor cu coronavirus în SUA şi a atras atenţia că America are potenţialul de a deveni noul epicentru al crizei globale, potrivit Washington Post.

În ceea ce priveşte criza economică generată de pandemie, Washington-ul este în impas momentan, întrucât pachetul de 2.000 mliarde dolari care ar trebui să salveze economia este blocat în Congres, unde Republicanii şi Democraţii nu pot pica de acord. Negocierile continuă marţi, iar deal-ul ar trebui anunţat până la finalul zilei.

În SUA au fost confirmate peste 46.000 de cazuri de coronavirus, deşi experţii consideră că cifrele reale sunt mult mai mari. Luni, SUA a înregistrat pentru prima dată 100 de decese într-o singură zi.

Numărul total de decese se ridică marţi la 582 de persoane, în timp ce numărul celor vindecaţi se ridică la 295.

Citiţi aici ZF e-paper de astăzi

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO