Business Internaţional

Organizaţia Mondială a Comerţului, instituţia cu rol de judecător suprem în disputele din comerţul internaţional, a fost adusă de SUA în cea mai gravă criză din istoria sa de un sfert de secol

Preşedintele SUA Donald Trump (centru) luptă împotriva tuturor

Preşedintele SUA Donald Trump (centru) luptă împotriva tuturor

Autor: Bogdan Cojocaru

11.12.2019, 00:07 628

♦ A devenit o practică comună pentru liderii cu tendinţe autoritare din Europa să-şi consolideze puterea atacând instanţele supreme de judecată, spre exemplu înlocuind sau pensionând înainte de vreme judecătorii acestor instituţii ♦ De doi ani, SUA blochează numirile la instanţa de apel, adesea numită Curtea Supremă a comerţului.

Organizaţia Mondială a Comerţului, instituţia cu rol de mediator suprem în comerţul internaţional, trece prin cea mai gravă criză din istoria ei de un sfert de secol din cauza atacurilor Washingtonului.

A devenit o practică comună pentru liderii cu tendinţe autoritare din Europa să-şi consolideze puterea atacând instanţele supreme de judecată, spre exemplu înlocuind sau pensionând înainte de vreme judecătorii acestor instituţii. Dând curs unei nemulţumiri de decenii a Washingtonului, admi­nistraţia preşedintelui american Donald Trump a paralizat organismul din cadrul OMC care face dreptate în disputele comerciale internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO