Business Internaţional

Oraşele în care se vor juca meciurile Campionatului Mondial de fotbal din 2014. Galerie Foto

Sao Paulo

Oraşele în care se vor juca meciurile Campionatului Mondial de fotbal din 2014

Autor: Alexandru Nanu

24.05.2014, 15:56 408

Campionatul Mondial de Fotbal 2014 din Brazilia se va disputa pe 12 stadioane din 12 oraşe diferite, fiecare găzduind cel puţin câte patru partide. Meciul de debut va avea loc pe Arena de Sao Paulo din Sao Paulo între echipa Braziliei şi cea a Croaţiei, în data de 12 iunie 2014 la ora locală 17:00, în timp ce finala se va juca pe stadionul Maracanã - Estádio Jornalista Mário Filho din Rio de Janeiro, în data de 13 iulie 2014 , la ora locală 16:00.

Oraşele braziliene în care se vor juca meciurile Cupei Mondiale 2014

Belo Horizonte este un oraş cunoscut printre brazilieni pentru ospitalitatea locuitorilor acestuia. Pasiunea pentru fotbal, cultura bogată şi stilul arhitectural brazilian al caselor aşezate în dreptul munţilor din Minas Gerais atrag în fiecare an sute de turişti.

Brasilia are una dintre cele mai mari zone verzi din lume, de aproape cinci ori peste standardul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Cuiaba, capitala statului Mato Grosso, este situat în centrul Americii de Sud, motiv pentru care mai oraşul mai este cunoscut printre brazilieni drept inima Americii de Sud. Cuiaba este încărcat de istorie, cultură, artă şi gastronomie.

Curitiba aduce laolaltă oameni din întreaga lume care aleg să trăiască aici, încântaţi de un mediu mediu cultural divers. 

Fortaleza a fost înfiinţat iniţial ca un sat în 1726 şi a devenit capitala statului Ceará în 1799. Cuvântul Fortaleza provine din portugheză şi înseamnă "cetate".

Manaus este o atracţie în rândul turiştilor pentru că aici se unesc râurile Negro (negru) şi Solimões (denumirea locală a fluviul Amazon).

Natal este un oraş ce găzduieşte primele trei echipe de fotbal din statul Rio Grande do Norte : Alecrim Futebol Clube, America de Futebol Clube şi ABC Futebol Clube. America de Futebol Clube şi ABC Futebol Clube sunt câstigatoarele celor mai multe trofee din Campionatul de fotbal al statului Rio Grande do Norte.

Porto Alegre este capitala statului Rio Grande do Sul, un stat sudic al Braziliei.

Recife este capitala statului Pernambuco, aflat în partea de nord-est a Braziliei, centrul celei de a 4 zone metropolitane a ţării .

Rio de Janeiro a fost fondat în anul 1565 de Estacio de Sa şi a fost sediul politic al Braziliei din 1764 până în 1960, când a fost înlocuit de Brasilia. Cu toate acestea, Rio rămâne destinaţia cu cel mai mare număr de turişti din Brazilia.

Salvador este un oraş cu o avere impresionantă de patrimoniu cultural şi arhitectural. Una dintre atracţiile acestui oraş istoric este Elevador Lacerda, primul lift public din lume. Este un adevarat magnet pentru vizitatori, care admiră frumuseţea lui.

Sao Paulo este cel mai mare oraş din Brazilia şi printre cele mai populate oraşe din lume, cu peste 11 milioane de locuitori şi o suprafaţă de 1523 de kilometri pătraţi. Situat în regiunea de sud-est a ţării, acesta mai este numit şi Terra da Garoa (Pământ din burniţă), din cauza precipitaţiilor abundente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO