Business Internaţional

Oraşe germane solicită fonduri federale pentru a face faţă imigraţiei din România şi Bulgaria

"Imigraţia sărăciei": Oraşe germane solicită fonduri federale pentru a face faţă imigraţiei din România şi Bulgaria (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Autor: Mihai Draghici

20.04.2013, 13:31 811

Oraşe din Germania solicită asistenţă financiară din partea Guvernului federal pentru a face faţă afluxului masiv de români şi bulgari. Conform statisticilor, în ultimii cinci ani, numărul românilor şi bulgarilor care au mers în Germania s-a triplat, ajungând la 330.000 la sfârşitul anului 2012.

Pe fondul temerilor privind intensificarea imigraţiei românilor şi bulgarilor începând din 2014, oraşe cu economii vulnerabile precum Mannheim (sud-vest), Dortmund sau Duisburg (vest) au cerut de curând asistenţă financiară federală pentru a face faţă fenomenului numit "imigraţia sărăciei".

Sigmar Gabriel, preşedintele Partidului Social-Democrat (de opoziţie), a pledat pentru crearea unui "fond" special pentru ajutarea oraşelor confruntate cu imigraţia, acuzând Guvernul federal, în perspectiva campaniei electorale, de "neglijenţă" în acest dosar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO