Business Internaţional

Optimism prea mare pentru economia SUA. Creşterea economică a fost revizuită de la 2,5% la 2%

Autor: Marius Oncu - Mediafax

22.11.2011, 16:52 77

Creşterea economică a SUA pentru trimestrul al treilea a fost revizuită la 2%, de la estimarea iniţială de 2,5%, a anunţat, marţi, Departamentul Comerţului, însă reducerea stocurilor companiilor în contextul menţinerii unui consum puternic ar putea asigura baze solide în trimestrul al patrulea.

Datele disponibile până în prezent sugerează un avans economic de 3% în ultimele trei luni ale anului, cel mai rapid din ultimele 18 luni, potivit Reuters.

În pofida revizuirii negative, mai ample decât anticipau analiştii, creşterea economică s-a accelerat faţă de 1,3% în trimestrul al doilea, scrie Mediafax.

Departamentul Comerţului a revizuit datele privind stocurile companiilor pentru a indica o reducere de 8,5 miliarde de dolari, faţă de estimarea iniţială pentru o majorare de 5,4 miliarde de dolari.

Impactul negativ al stocurilor companiilor a fost compensat de avansul mai puternic al exporturilor. Livrările la extern au urcat cu 4,3%, faţă de 4% anunţat iniţial, în timp ce importurile au crescut cu numai 0,5%, faţă de 1,6% cât au anunţat autorităţile în octombrie.

Cheltuielile de consum au fost revizuite uşor, de la 2,4% la 2,3%, însă avansul rămâne cel mai rapid începând cu ultimele trei luni ale anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO