Business Internaţional

Oficial japonez: Dezastrele au copleşit guvernul

Oficial japonez: Dezastrele au copleşit guvernul

Autor: Adrian Voicu

18.03.2011, 13:45 33

Guvernul japonez a recunoscut vineri că a fost copleşit dedimensiunea dezastrului provocat de cutremurul de 9 grade pe scaraRichter şi valul tsunami care a urmat după acesta, scrie AssociatedPress.

Astfel, răspunsul guvernului la criza de la centrala nuclearădin Fukushima a fost întârziat.

Declaraţia a fost făcută după ce Japonia a fost nevoită săaccepte ajutorul SUA pentru stabilizarea reactoarelor nucleare şireclasificarea accidentului nuclear de la nivelul 4 la nivelul 5,nivelul maxim fiind acela de 7.

Experţii nucleari au încercat de mai multe zile să linişteascăpopulaţie anunţând că gravitatea situaţiei nu este atât de mareprecum se crede.

"Cutremurul şi valul tsunamii care au lovit Japonia, sincervorbind, au fost printre multele evenimente care nu au fostancitipate în planurile noastre de administrare a dezastrelor", adeclarat secretarul de stat Yukio Edano, recunoscând căinformaţiile nu au circulat îndeajuns de repede.

"Privind în retrospectivă, ne-am fi putut mişca puţin mai repedeîn analiza situaţiei şi coordonarea informaţiilor", a mai spusoficialul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO