Business Internaţional

Oficial al SUA: Rusia a lansat mai mult de 480 de rachete asupra Ucrainei de la începutul invaziei

Oficial al SUA: Rusia a lansat mai mult de 480 de rachete...

Autor: Mediafax

03.03.2022, 19:19 835

Rusia a lansat "peste 480" de rachete de "toate mărimile şi de toate tipurile" asupra Ucrainei de la începutul invaziei lor în Ucraina, a declarat joi un înalt oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.

Invazia se află în cea de-a opta zi.

"Mai mult de 230" din cele 480 de rachete „provin din interiorul Ucrainei", a precizat oficialul. "Ei au sisteme mobile, le deplasează în interiorul ţării", a adăugat oficialul.

Aproximativ 160 de rachete au venit din Rusia şi aproximativ 70 au fost lansate din Belarus, iar un număr foarte mic - mai puţin de 10 - au fost trase din Marea Neagră, a adăugat oficialul.

În timp ce spaţiul aerian deasupra Ucrainei "rămâne contestat", SUA apreciază că "sistemele de apărare antiaeriană şi antirachetă ucrainene rămân intacte" şi "rămân eficiente", a precizat oficialul.

"Ei continuă să fie capabili să îşi piloteze avioanele şi să utilizeze mijloace de apărare aeriană", a adăugat oficialul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO