Business Internaţional

Obama critică încetineala europeană: Naţiunile europene nu au rezolvat problemele sectorului financiar

Obama critică încetineala europeană: Naţiunile europene nu au rezolvat problemele sectorului financiar
28.09.2011, 21:39 378

Naţiunile europene nu au făcut eforturi suficiente pentru a elimina slăbiciunile sectorului financiar, a declarat miercuri preşedintele american Barack Obama, menţinând presiunile asupra liderilor din zona euro pentru rezolvarea crizei datoriilor din regiune, transmite Reuters.

Redresarea economiei Statelor Unite a fost afectată de probleme mondiale, precum Primăvara Arabă, care a dus la creşterea preţurilor energiei, şi cele privind soliditatea financiară a ţărilor europene, a spus Obama.

"În Europa, nu i-am văzut să se ocupe de sistemul financiar şi cel bancar aşa cum trebuie să o facă", a afirmat Obama ca răspuns la o întrebare din partea presei hispanice din SUA.

Obama, ale cărui şanse de a fi reales în 2012 au fost reduse de şomajul ridicat şi temerile declanşării unei noi recesiuni în Statele Unite, a declarat luni că criza datoriilor din Europa "sperie lumea".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO