Business Internaţional

O veste bună pentru economia Europeană: PIB-ul francez va recupera extrem de mult teren în prima jumătate a anului viitor

O veste bună pentru economia Europeană: PIB-ul francez...

Autor: Eduard Ivanovici

20.12.2020, 20:41 151

Economia franceză poate creşte într-un ritm accelerat în prima jumătate din 2021 în condiţiile în care autorităţile vor putea controla criza sanitară, a declarat agenţia naţională de statistică INSEE, conform Reuters.

A doua economia a continentului va creşte cu 3% în primul trimestru al anului viitor, însă va suferi o contracţie de circa 4% în ultimele trei luni din 2020, reiese dintr-un raport al INSEE.

În T2/2021, produsul intern brut (PIB) va înregistra un plus de 2%, ceea ce înseamnă că economia franceză va fi la jumătatea anului viitor cu 3% sub nivelurile de dinainte de pandemie.

În urma restricţiilor impuse pe fondul celui de-al doilea val de infecţii, economia va scădea cu 9% la sfârşitul anului, procent asemănător estimărilor lansate de alte instituţii, dar cu 2% sub previziunile înaintate de guvernul de la Paris.

Consiliul de analiză economică (CAE) din Franţa se aşteaptă la o creştere a falimentelor din sectorul de retail care ar ajunge în cel mai rău caz la 25% în 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO