Business Internaţional

O nouă pandemie ameninţă întreaga lume. Care este fenomenul care este tot mai greu de oprit şi pentru care oamenii de ştiinţă nu au nicio soluţie

O nouă pandemie ameninţă întreaga lume. Care este...

Autor: Business Magazin

03.12.2023, 11:30 636

Recunoscută deja ca fiind una dintre cele mai importante ameninţări la adresa sănătăţii publice cu care se confruntă omenirea în prezent, încălzirea globală va face mai dificilă în viitor oprirea răspândirii a superbacteriilor rezistente la medicamente, scrie CNBC.

Rezistenţa antimicrobiană (AMR), pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a numit-o „pandemia tăcută”, este o criză de sănătate globală adesea trecută cu vederea şi care se agravează pe zi ce trece.

Agenţia de sănătate a Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat anterior că AMR este una dintre cele mai importante 10 ameninţări globale la adresa sănătăţii umane şi afirmă că aproximativ 1,3 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza agenţilor patogeni rezistenţi la tratamentele şi medicamentele existente.

Potrivit OMS, această cifră este pe cale să „crească dramatic” dacă nu se iau măsuri urgente, ceea ce va duce la creşterea costurilor privind sănătatea publică, economice şi sociale şi va împinge tot mai multe persoane în sărăcie, în special în ţările cu venituri mici.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO