Business Internaţional

O navă de război americană şi mai multe nave comerciale au fost atacate duminică în Marea Roşie

O navă de război americană şi mai multe nave...

Autor: Andreea Tobias

03.12.2023, 21:09 43

O navă de război americană şi mai multe nave comerciale au fost atacate duminică în Marea Roşie, a anunţat Pentagonul. Rebelii Houthi din Yemen au revendicat ulterior atacuri asupra a două nave pe care le-au descris ca fiind legate de Israel.

Rebelii Houthi din Yemen au revendicat ulterior atacuri asupra a două nave pe care le-au descris ca fiind legate de Israel, dar nu au recunoscut că au vizat o navă a Marinei americane, conform AP.

Atacul a marcat o potenţială escaladare într-o serie de atacuri maritime în Orientul Mijlociu legate de războiul dintre Israel şi Hamas.

"Suntem conştienţi de rapoartele privind atacurile asupra navei USS Carney şi a navelor comerciale din Marea Roşie şi vom furniza informaţii pe măsură ce acestea vor fi disponibile", a declarat Pentagonul pentru The Associated Press.

Carney este un distrugător din clasa Arleigh Burke.

Nu este clar deocamdată ce daune au suferit navele în urma atacurilor, dacă au existat.

Armata britanică a declarat anterior că a avut loc un presupus atac cu drone şi explozii în Marea Roşie, fără a oferi detalii.

Pentagonul nu a identificat de unde crede că a venit atacul. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al rebelilor houthi, generalul de brigadă Yahya Saree, a revendicat atacurile, afirmând că prima navă a fost lovită de o rachetă, iar cea de-a doua de o dronă, în timp ce se afla în strâmtoarea Bab el-Mandeb, care leagă Marea Roşie de Golful Aden. El a spus că navele ar fi ignorat avertismentele primite de la oficialii houthi înainte de atac.

Saree nu a menţionat că vreo navă de război americană ar fi fost implicată în atac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO