Business Internaţional

O companie japoneză a lansat un kit de testare a coronavirusului în doar 15 minute, în comparaţie cu cele 4-6 ore necesare în majoritatea instituţiilor medicale

O companie japoneză a lansat un kit de testare a...

Autor: Eduard Ivanovici

22.03.2020, 18:00 863

Compania japoneză de textile şi produse chimice Kurabo a început comercializarea unor echipamente de testare dezvoltate de o firmă chineză cu scopul detectării noului coronavirus în 15 minute, mult mai rapid decât metodele încercate anterior, potrivit Japan Times.

Kitul de testare, care utilizează o mostră mică de sânge şi un reactiv, va reduce timpul şi costurile necesare în comparaţie cu testele bazate pe reacţii de polimerizare în lanţ (PCR), folosite în prezent pentru a detecta simptomele de pneumonie, potrivit companiei. Testele bazate pe reacţii de polimerizare în lanţ durează de la patru până la şase ore după ce a fost extrasă o mostră din gâtul sau din altă parte a corpului pacientului.

Echipamentul folosit de Kurabo va avea nevoie de doar 15 minute pentru a determina dacă pacientul este sau nu infectat cu noul coronavirus care stă la baza COVID-19. O linie roşie apărută pe display-ul kit-ului indică prezenţa unor anticorpi pentru virusul din sânge şi, în consecinţă, un rezultat pozitiv.

Kitul a fost dezvoltat de un partener al companiei din China şi a fost deja utilizat în instituţiile medicale chineze.

Kurabo urmăreşte să vândă kiturile către instituţiile de testare şi cercetare. Un kit cu 10 eşantioane va costa aproximativ 230 de dolari.

Vânzările au început deja de luni şi, prin comparaţie cu testele de tip PCR, va putea detecta pacienţii în primele stadii ale bolii, spune compania. Capacitatea de aprovizionare este de aproximativ 10.000 de echipamente pe zi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO