Business Internaţional

O companie fără venituri sau active valorează 4 miliarde de dolari, după ce preţurile acţiunilor au crescut cu 15.000%

O companie fără venituri sau active valorează 4...

Autor: Luciana Georgescu

13.07.2014, 13:20 1397

Acţiunile CYNK, o companie fantomă, au închis pe 9 iulie în creştere cu 150%, la un preţ de 14,7 dolari şi o capitalizare de peste 4 miliarde de dolari, situaţie cel puţin bizară pentru o companie fără venituri sau active, scrie Zerohedge.

Datele arată însă că pe 17 iunie valoarea unei acţiuni era de 0,10 dolari, iar pe 9 iulie valoarea a ajuns la peste 14 dolari, ceea ce înseamnă o creştere de 14.600%. Vineri, 11 iulie, acţiunile au închis la un preţ de 13,90 dolari. 

Conform surselor din presă, CYNK Technology Corp este compania din spatele unei reţele sociale, introbiz.com, care poate pune utilizatorii în legătură cu persoane publice, faimoase. Cu alte cuvinte, un Facebook cu cont plătit care te poate pune în contact cu actorii, artiştii sau politicienii preferaţi.

Date oficiale arată că CYNK are un singur angajat, profit zero şi pierderi de peste un milion de dolari, însă în doar două zile a reuşit să tranzacţioneze 57.000 de acţiuni, 0,02% din free float.

“Nu am început încă operaţiunile la scară largă şi nu avem încă venituri. Avem o istorie succintă a operaţiunilor, care poate fi folosită pentru evaluarea perspectivelor de viitor. Date fiind planurile noastre, anticipăm pierderi din activitatea de exploatare în perioada următoare, din cauza cheltuielilor semnificative cu pornirea afacerii. În plus, nu putem garanta că în viitor vom avea succes în realizarea veniturilor sau în realizarea şi susţinerea fluxului de numerar. În cazul unui eşec ar putea conduce la închiderea afacerii sau la căutarea de capital suplimentar, prin împrumuturi sau prin vânzarea de capital al acţionarilor, pentru a putea continua operaţiunile”, a anunţat compania fantomă. 

Bilanţul companiei

Contul de profit şi pierdere

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO