Business Internaţional

O companie chineză a început construirea unei uzine de rafinare a cuprului de 50 milioane euro în Serbia

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Bogdan Cojocaru

05.06.2020, 00:00 515

Zijin Bor Copper, subsidiara sârbă a grupului minier Zijin din China, a lansat un proiect de 58,1 milioane euro pentru construirea unei fabrici de rafinare electrolitică a cuprului, a declarat un oficial al companiei, citat de SeeNews. Uzina va avea o capacitate de procesare de 200.000 de tone de cupru catodic pe an.

„Este cea mai recentă tehnologie din lume, aşa-numita electroliză cu flux circular, care a fost folosită timp de trei ani la Jilin Zijin Cupper, în nord-estul Chinei“, a spus Yu Daoming, directorul adjunct al unităţii de rafinare a Zijin Bor Copper. Noul proces de electroliză va fi mult mai rentabil, deoarece producţia va fi mai mare în timp ce consumul, în special de energie, va fi semnificativ mai mic, a explicat oficialul.

În aprilie, ministrul sârb al energiei Aleksandar Antic a spus că Zijin Bor Copper intenţionează să investească 800 de milioane de dolari (731 de milioane de euro) în extinderea capacităţii de producţie în 2020 şi 2021. Compania intenţionează să investească în refacerea minelor existente şi deschiderea unora noi, crescând astfel capacitatea topitoriei de cupru din Bor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO