Business Internaţional

O comoară uriaşă de 1 mld. de euro a fost furată: Una dintre cele mai respectate colecţii de comori din Europa a fost vizitată de hoţi

O comoară uriaşă de 1 mld. de euro a fost furată: Una...

Autor: Razvan Tupa

25.11.2019, 14:37 360

Muzeul Grünes Gewölbe, una dintre cele mai vechi şi cel mai bine păstrate colecţii de comori din Europa, a fost scena unei spargeri, a anunţat luni poliţia din Dresda.

Spărgătorii au vizat secţiunea istorică a colecţiei deţinute de muzeu. Hoţii au acţionat la primele ore ale dimineţii de luni.

Poliţia încă nu a dat publicităţii valoarea la care se ridică pagubele produse, notează DPA.

Colecţia Grünes Gewölbe a fost creată între 1723 and 1730 la porunca lui August al II-lea, Elector de Saxonia (ca Frederic Augustus I), rege al Poloniei şi Mare Duce de Lituania.

În prezent, exponatele muzeului sunt prezentate în două secţiuni. Colecţia istorică este expusă în camera originală a muzeului restaurată la parterul palatului regal din Dresda. Anumite exponate sunt plasate în Neues Grünes Gewölbe, la următorul etaj al palatului.

Unul dintre cele mai valoroase exponate din colecţia muzeului este un diamant verde, de 41 de carate, expus în prezent la Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO