Business Internaţional

Numărul morţilor a depăşit 600 după cutremurul care a lovit Marocul

Numărul morţilor a depăşit 600 după cutremurul care...

Autor: Andreea Tobias

09.09.2023, 10:03 35

Numărul morţilor a crescut la peste 600 după cutremurul care a lovit Marocul, transmite BBC. Dintre cele 329 de persoane rănite, 51 sunt în stare critică.

O televiziune marocană a anunţat că numărul morţilor în urma cutremurului a ajuns la 632, iar 329 de persoane au fost rănite.

Ulterior, Ministerul de Interne a confirmat că 632 de persoane au murit şi 329 au fost rănite, potrivit AFP.

Dintre cei răniţi, 51 se aflau în stare critică în urma cutremurului.

Lorella Palmer, o turistă britanică aflată în vacanţă în Marrakesh, a descris ce s-a întâmplat când a avut loc cutremurul. "Camera a început să tremure", a declarat ea pentru BBC News.

"Cred că creierul nu înregistrează imediat ce se întâmplă până când ramele tablourilor şi patul încep să tremure".

Francezul Michael Bizet a declarat pentru agenţia de ştiri AFP că se afla în pat când s-a produs dezastrul: „Am crezut că patul meu o să zboare. A fost haos total, o adevărată catastrofă, o nebunie".

Locuitorii din Marrakesh care au declarat că au avut loc întreruperi de energie electrică în urma cutremurului, ceea ce pare să fi avut impact şi asupra internetului, serviciul de monitorizare NetBlocks raportând o "întrerupere a legăturilor" în oraş, în cursul nopţii.

Mulţi locuitori speriaţi din Marrakesh şi-au petrecut noaptea afară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO