Business Internaţional

Noul premier al Greciei: euro este singura noastră opţiune

Noul premier al Greciei: euro este singura noastă opţiune

Foto: AFP

Autor: Alexandru Matei

15.11.2011, 12:46 301

Noul prim-ministru grec Lucas Papademos, cel care are misiunea de a asigura finanţarea externă fără de care economia s-ar prăbuşi, a declarat că euro este singurul drum pe care va merge ţara sa, scrie Bloomberg.

"Statutul nostru de membru al zonei euro este o garanţie a stabilităţii monetare şi crează premisele unei creşteri economice sustenabile", a spus Papademos. "Euro este singura noastră opţiune".

Papademos conduce un nou guvern, format de 11 noiembrie, care trebuie să implementeze măsurile bugetare şi deciziile legate de un nou bail-out în valoare de 130 de miliarde de euro stabilit la summit-ul european din 26 octombrie, dar şi să realizeze schimbul de obligaţiuni care va reduce datoriile ţării cu 100 de miliarde de euro.

Declaraţia vine în contextul în care guvernul german a sugerat că unora dintre ţările din zona euro ar trebui să li se permită să iasă din uniunea monetară dacă rămânerea în ea se dovedeşte o misiune prea grea

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO