Business Internaţional

Noua Zeelandă modifică regulile privind acordarea de vize din cauza creşterii numărului de migranţi

Noua Zeelandă modifică regulile privind acordarea de...

Autor: Petru Mazilu

07.04.2024, 11:15 31

Noua Zeelandă a anunţat duminică faptul că modifică în regim de urgenţă regulile din programul de vize. Este vorba despre vizele acordate celor care se angajează în ţară. Măsura a fost luată după ce anul trecut s-a înregistrat un număr mare de migranţi.  

Cifrele privind migraţia s-au apropiat de record anul trecut, iar autorităţile au declarat despre creştere că este „nesustenabilă”.

Schimbările anunţate includ măsuri precum introducerea cerinţei de limba engleză pentru locurile de muncă cu calificare scăzută şi stabilirea unui prag minim de competenţe şi experienţă de muncă. De asemenea, perioada maximă de şedere continuă pentru majoritatea joburilor slab calificate va fi redusă de la cinci ani la trei ani.

„Guvernul se concentrează pe atragerea şi menţinerea migranţilor cu înaltă calificare, cum ar fi profesorii din gimnaziu, unde există o lipsă de personal. În acelaşi timp, trebuie să ne asigurăm că neozeelandezii sunt puşi în prim-plan pentru locuri de muncă în care nu există probleme de personal”, a declarat ministrul imigraţiei Erica Stanford, potrivit Reuters.

Anul trecut, aproape 173.000 de persoane au migrat în Noua Zeelandă care are o populaţie de aproximativ 5,1 milioane de locuitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO