Business Internaţional

Nokia anunţă un nou smartphone, cu o cameră foto de 20 megapixeli şi încărcător wireless

Nokia anunţă un nou smartphone, cu o cameră foto de 20...

Autor: Ştefan Stan

03.04.2014, 16:46 1493

Nokia a anunţat un nou smartphone, Lumia 930, versiunea internaţională a Lumia Icon, cu un hardware îmbunătăţit, scrie Engadget.

Noul Lumia va avea un ecran HD de 5 inci şi o cameră foto de 20 de megapixeli PureView, cu lentile Zeiss.

Camera foto  este “vedeta” noului telefon. Pe lângă stabilizator optic de imagine, camera foto mai este dotată şi cu o aplicaţie, Creative Studio, care permite adăugarea unor filtre şi efecte imaginilor capturate. Telefonul are de asemenea o nouă funcţie numită “Imagini Vii”, care poate fi vizionată în aplicaţia Storyteller de la Nokia. Fotografiile şi video-urile sunt sortate automat în funcţie de timp şi locaţie, iar utilizatorii pot adăuga muzică pe fundal în momentul în care vizionează filmuleţul rezultat. 

Telefonul dispune de patru difuzoare performante stereo, încărcător wireless şi un procesor quad-core Snapdragon 800 de 2,2 Ghz. Smartphone-ul funcţionează cu sistemul de operare Windows 8.1.  

Microsoft susţine că telefonul se va lansa în Europa începând din luna iunie. Preţul estimativ pentru Lumia 930 este de 599 de dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO