Business Internaţional

Noi tensiuni în Ucraina. Susţinătorii noii conduceri de la Kiev şi contestararii proruşi protestează în Crimeea

Noi tensiuni în Ucraina. Susţinătorii noii conduceri...

Autor: Iuliana Enache

26.02.2014, 15:21 431

Tătarii crimeeni şi activiştii locali care susţin demonstranţii de la Kiev s-au reunit în faţa autorităţii legislative locale din Simferopol. În apropiere are loc şi o demonstraţie prorusă, cele două grupuri fiind separate doar de un cordon al poliţiei.

Tătarii crimeeni susţin că vor rezista oricărei tentative de secesiune orchestrată de forţele politice proruse.

Cele două manifestaţii au loc în timp ce Parlamentul regiunii urmează să se întrunească şi să discute, cel mai probabil, despre statutul Crimeei.

Peninsula, unde etnicii ruşi sunt majoritari, a fost transferată Ucrainei în 1954.

Schimbarea Guvernului de la Kiev a ridicat semne de întrebare cu privire la viitorul bazelor navele ruseşti din portul Sevastopol din Crimeea. Majoritatea experţilor consideră că noua conducere nu va exercita presiuni pentru retragerea flotei ruseşti, acest lucru putând ameninţa şi mai mult stabilitatea internă a ţării, precum şi relaţiile fragile ale acesteia cu Rusia.

Anterior, preşedintele interimar al Ucrainei şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la pericolul separatismului după îndepărtarea de la putere a lui Ianukovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO