Business Internaţional

Noi pierderi pentru Swiss Re pe fondul agravarii crizei

25.09.2008, 19:06 12

Swiss Reinsurance, cel de-al doilea mare asigurator la nivel mondial, estimeaza ca pierderile aferente trimestrului trei, legate de criza pietei ipotecare americane, se vor ridica la 277 mil. franci elvetieni (173,5 mil. euro), pe fondul inrautatirii situatiei de pe piata financiara, scrie Bloomberg.
Pierderile inregistrate in lunile iulie si august s-au situat la 245 mil. franci (153,5 mil. euro), iar compania estimeaza ca in ultima luna pierderile au insumat 32 mil. franci (20 mil. euro).
Swiss Re a raportat in trimestrul precedent pierderi de 362 mil. franci, dupa ce in perioada noiembrie 2007-martie 2008 a pierdut peste 2 mld. franci (circa 1,2 mld. euro) ca urmare a expunerii puternice pe piata americana a creditelor ipotecare riscante. In acelasi timp, asiguratorul a anuntat ca are suficiente rezerve de lichiditate pentru a face fata crizei, chiar si in conditiile in care expunerea sa pe segmentul subprime ramane semnificativa. "In actualele conditii de pe piata ramanem concentrati asupra protectiei investitiilor efectuate pe piata si a mentinerii calitatii serviciilor din segmentul asigurarilor", a declarat directorul executiv al companiei, Jaques Aigrain. "Conditiile dificile de pe piata creeaza, de asemenea, noi oportunitati", a adaugat acesta.
La sfarsitul lui august, Swiss Re detinea active riscante pe piata asigurarilor de instrumente financiare neperformante, a caror valoare se situa la 42% din pretul initial. Aceasta piata este destinata protectiei detinatorilor de instrumente financiare, in cazul in care emitentii acestora nu isi mai pot indeplini obligatiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO