Business Internaţional

Noi cotaţii record pe materii prime din cauza violenţelor din Libia: argintul, la maximul ultimilor 31 de ani

Autor: Radu Racu

02.03.2011, 10:25 35

Preţul petrolului Brent, de referinţă pe piaţa londoneză, acontinuat să crească şi în debutul şedinţei de miercuri,instalându-se la un maxim al ultimilor doi ani şi jumătate, pefondul tensiunilor din Libia care s-ar putea extinde şi în OrientulMijlociu, scrie Reuters.

Barilul de ţiţei Brent era cotat miercuri dimineaţă la 115,55dolari, pentru livrările din luna aprilie, Principala presiune pecotaţia petrolului vine din Libia, unde refuzul liderului MuammarGaddafi de a ceda puterea ar putea sfârşi într-un război civil.

Cererea pentru active sigure, precum aurul, a crescut odată cuavansul preţului petrolului. Cotaţia spot a aurului a atinsmiercuri 1.434,45 dolari pe uncie, cu numai 20 de cenţi sub maximulrecord înregistrat în şedinţa anterioară de tranzacţionare. Totuşi,aurul bate acum în retragere, fiind cotat la mai puţin de 1.430dolari pe uncie.

Argintul a ajuns la 34,74 dolari pe uncie, cel mai ridciat niveldin 1980, înainte de a se retrage la 34,55 dolari pe uncie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO